Viti 1998, përfaqësuesit e fshatit Xërxe raportojnë te ‘Shumaria’ [Video]

Viti 1998, përfaqësuesit e fshatit Xërxe raportojnë te ‘Shumaria’ [Video]

On

Përfaqësuesit e fshatit Xërxe, ashtu si edhe bashkëvendasit e tjerë nga treva e Opojës më 7 shtator të vitit 1998 ishin ftuar nga ushtria serbe për të raportuar te “Shumaria”, njofton Opoja Sot. MUP-i serb kërkonte raport nëse banorët kishin dorëzuar ndonjë…

Viti 1998, përfaqësuesit e Kapres raportojnë te ‘Shumaria’ [Video]

Viti 1998, përfaqësuesit e Kapres raportojnë te ‘Shumaria’ [Video]

On

Viti 1998 ishte i vështirë për shqiptarët e Kosovës. Ata përndiqeshin, vriteshin, maltretoheshin në mënyra të ndryshme etj. Në Opojë në shtator të këtij viti, përfaqësuesit e fshatrave ishin ftuar nga MUP-i serb në biseda informative. Te lokacioni i njohur si ‘Shumaria’,…

Viti 1998, Bellobradi garanton ‘qindpërqind’ se fshati s’ka armë [Video]

Viti 1998, Bellobradi garanton ‘qindpërqind’ se fshati s’ka armë [Video]

On

Edhe përfaqësuesit e Bellobradit me 7 shtator 1998 ishin ftuar për të raportuar te ushtria serbe për gjendjen e sigurisë në atë kohë. Pas prezantimeve të zakonshme, përfaqësuesi i MUP-it serb pyet nëse fshati ka ndonjë organizim për t’iu kundërvënë Serbisë. Përgjigjja…

Publikohen emrat e mësimdhënësve të pranuar në shkollat e Dragashit [Dokument]

Publikohen emrat e mësimdhënësve të pranuar në shkollat e Dragashit [Dokument]

On

Drejtoria e Arsimit në Komunën e Dragashit ka shpallur rezultatet pas intervistimit të kandidatëve për mësimdhënës, njofton Opoja Sot. Komuna e Dragashit shpallë konkurs për 10 mësimdhënës Kujtojmë se me 23 mars ishte shpallur konkurs për pranimin e dhjetë mësimdhënësve të ri…

Viti 1998, përfaqësuesit e Zymit merren në pyetje nga MUP-i serb [Video]

Viti 1998, përfaqësuesit e Zymit merren në pyetje nga MUP-i serb [Video]

On

Përfaqësuesit e fshatit Zym me 7 shtator 1998 ishin detyruar të raportojnë te ushtria serbe nëse fshati ka ndonjë organizim të armatosura. Ashtu si edhe përfaqësuesit e fshatrave tjera edhe zymjanët refuzuan se fshati ka përgatitur ndonjë mobilizim për të luftuar ushtrinë…

Viti 1998, përfaqësuesit e Zaplluxhes dorëzojnë dy pistoleta te MUP-i serb [Video]

Viti 1998, përfaqësuesit e Zaplluxhes dorëzojnë dy pistoleta te MUP-i serb [Video]

On

Mëngjesin e 7 shtatorit të vitit 1998 përfaqësuesit e fshatrave të Opojës ishin thirrur nga MUP-i serb për të dorëzuar armët që kishin grumbulluar në fshatra. Pas fshatrave Brezne, Buqe e Blaç radhën për të raportuar e kishin përfaqësuesit e Zhaplluxhes. Si…

Viti 1998, përfaqësuesit e fshatit Buqe nuk i japin garanci ushtrisë serbe [Video]

Viti 1998, përfaqësuesit e fshatit Buqe nuk i japin garanci ushtrisë serbe [Video]

On

Me 7 shtator të vitit 1998, ushtria dhe serbe (MUP), kishte ftuar përfaqësuesit e fshatit Buqe për të raportuar dhe ‘garantuar’ se nuk ka formacione të armatosura në fshat. Garip Krasniqi, Esat Krasniqi dhe Bilall Berisha në emër të fshatit ishin paraqitur…